1 maj

Fira första maj med Vänsterpartiet, Ung vänster och Vänsterns studentförbund i Jönköping.














På kvällen blir det samkväm med Ung Vänster. Om vädret tillåter kommer vi bl.a dra till en mysig plats och grilla. Häng på!

DÅK 2011

Under helgen, 5-6 februari, hade Ung vänster Jönköpings län sin distriktsårskonferans. Ett stor fokus lades på feminism och helgen blev på många sätt också också en upptakt för den feministiska kampanjen som drivs nationellt i Ung vänster. Lördagen ägnades åt föreläsningar, workshops och feministiskt självförsvar och söndagen åt att behandla årets verksamhetsplan, val av ny styrelse och samt att anta ett feministiskt uttalande.

Den nya distritsstyrelsen som valdes under årskonferensen består av:

Monica Li, ordförande, Jönköping
Agnes Andersson, Jönköping
Evelina Mohei, Jönköping
Vanja Johansson, Jönköping
Alexander Vehmas, Nässjö
Leven Darwich, suppleant, Eksjö
Josef Hellman, suppleant, Värnamo
Kornelia Johansson, suppleant, Värnamo



Lite bilder från helgen.

















Kallelse till utbildning och distriktsårskonferens

Vi är nyfikna på vem du är, och om du vill vara med att göra världen bättre tillsammans med oss? Att ta steget och bli medlem i Ung Vänster är stort, och du som har gjort det är därmed på vår topplista över människor vi gillar. Du som får det här är medlem i Ung Vänster Jönköpings län och härmed kallad till distriktets högsta beslutande organ - årskonferensen. Förutom att besluta om vad distriktet ska ha för sig det kommande verksamhetsåret, vilka som ska sitta i distriktsstyrelsen så kommer även denna spännande helg innefatta en kurs. I detta utskick hittar du förslag på verksamhetsplan, dagordning för konferensen och praktisk info. Om du en kompis som än inte är medlem i Ung Vänster men kanske vill komma på kursen så går det bra det med. Du är härmed kallad till Ung Vänster Jönköpings läns distriktsårskonferens 2011.

När? 5-6 februari 2011 i Jönköping med start klockan 12.00

Var? ABF-lokaler, V. Storgatan. 12,  i anknytning till Juneporten i Jönköping. Kolla eniro.se för vägbeskrivning.

Hur? Om du inte bor i Jönköping så kan du ta med dig sovsäck och liggunderlag och sova på vår distriktsexpedition. Glöm inte heller tandborste och andra hygienartiklar. Ta också med dessa handlingar. Vill du hellre åka hem emellan dagarna så går det också bra.

Kostnad? För Ung Vänster medlemmar och andra intresserade är kursen gratis. Ung Väster bjuder på frukost, lunch och middag. Om du har någon allergi eller någon speciell kostvana, är det bra om du hör av det i ett mail (jonkopingslan@ungvanster.se) och berättar det så vi kan köpa mat även till dig.
Praktisk information?
Nomineringar: Vill du nominera någon kamrat till ordförande eller till distriktsstyrelsen så görs detta till valberedningen via mail. Clara.lindblom@ungvanster.se eller olle.lundberg@ungvanster.se. Personen du nominerar skall vara tillfrågad om denne vill ställa upp. Du kan också skriva med en motivering till din nominering även om detta inte är obligatoriskt.

Yrkanden: Den verksamhetsplan som finns med i detta brev är bara ett förslag från styrelsen. Du kan yrka på ändringar, tillägg eller strykningar i det dokumentet. Var noga med att ange vilken rad du vill göra ändringen på. Det kan vara en bra idé att tillsammans med sin klubb skriva yrkanden tillsammans. Det är också ett bra tillfälle att diskutera förslaget till verksamhetsplan. Yrkanden skickas till jonkopingslan@ungvanster.se 

För övrig information:

Lördag 5 februari - KURSDAG
10.00-12.00      Frukost & incheckning
12.00-13.00      Tjej och killträff
13.00-14.00      Lunch
14.00-15.00      Förläsning inklusive en kort paus
15.00-17.00      Föreläsning inklusive en kort paus
17.00-18.00      Föreläsning  
18.00-19.00      Middag
19.00-                 Workshops och samkvämsaktiviteter

Söndag 6 februari - ÅRSKONFERENS

Förslag till dagordning för årskonferensen
§1. Årskonferensens öppnande
§2. Årskonferensens behöriga utlysande
§3. Mötestekniska val
a) Val av mötesordförande
b) Val av mötessekreterare
b) Val av rösträknare tillika justerare
§4. Godkännande av dag-, arbetsordning
§5. Ombudslängdens justerande
§6. Verksamhetsberättelse
§7. Ekonomisk berättelse
§8. Revisorernas berättelse
§9. Ansvarsfrihet för den avgående styrelsen
§10. Verksamhetsplan
§11. Val
a) Ordförande
b) Val av antal ledamöter/val av ledamöter
c) Val av revisorer
d) Val av valberedning
§12. Uttalanden
§13. Övriga frågor
§14. Årskonferensens avslutande

Arbets- och konferensordning
KL 09.00-10.00 FRUKOST
KL 10.00-11.30 PUNKT 1 – 9
KL 11.30-12.30 LUNCH
KL 12.30-15.30 PUNKT 10-14
KL 15.30- AVSLUT OCH STÄDNING

Ung Vänsters Elisabeth Biström kommenterar självmordsattentatet i Stockholm

Sprängattentat och rasism

En bomb briserar invid julhandelsträngseln på Drottninggatan, och även om endast gärningsmannen själv dog är tragedin ett faktum. Inte minst för att dådet tagits emot som en tidig julklapp från rasistiskt håll.

Sverigedemokraternas svar på attentatet är som väntat krav på minskad invandring från muslimska länder. Den islamofoba bloggen Politiskt Inkorrekt skriver, i ett försök att spä på känslor av oro och rädsla, att "de finns mitt ibland oss - men var?". Jimmie Åkessons sekreterare går längst i ärlig förtjusning, när hon twittrar ut: "Är det nu man får säga 'vad var det jag sa'? #äntligen".

Kopplingen muslim-terrorism har varit en motor i den islamofba rasistiska diskursen sedan 11 september-attackerna. Den har använts för att legitimera allt ifrån regelrätta krig till inskränkningar i medborgerliga fri- och rättigheter. Rädsla är en utmärkt jordmån för främlingsfientlighet och fakta som att islamistiskt motiverade brott endast utgjort 0,34 % av de terrordåd som utförts i Europa de senaste åren, bekommer därför inte Sverigedemokraterna.

Det är tragiskt att en man sätter bomber runt midjan och spränger sig. Men det är också tragiskt att ett rasistiskt riksdagsparti försöker använda dådet i sina smutsiga syften. Mot detta måste fler höja sina röster. Vi måste hålla ihop mot rasismen.
 
 

Information från Mikael Ekvall, Jönköping

Hej kamrater i Nässjö!
Vill bara pusha och påminna om lördagens utbildning. Utbildningen är som bekant till för både nya och gamla medlemmar i Jönköpings län. Utbildningen startar klockan 12.00 på lördag i Ung Vänsters lokal i Jönköping (svavelsticksgränd 17). Lokalen ligger cirka 2-3 minuters gång väg från stationen. Hittar du inte går det bra att ringa mig på 0738392304.

Med hopp om stor uppslutning!
Kamratligen Mikael Ekvall.

Ps. Om du har eventuella resekostnader så står Ung Vänster för dessa i utbyte mot kvitto.

Lite datum att hålla koll på

Söndagen den 21 november är det utbildning på klubbnivå i Vetlanda. Träffen riktar sig framförallt till nya medlemmar i Vetlanda, Nässjö och Eksjö. Men bor du på annan ort är du också välkommen. Träffen startar kl 11.00 i Vänsterpartiets lokal i Vetlanda. För inforamation hur du hittar dit kan du vända dig till ordförande i Vetlandaklubben Anna Dahl crypta@telia.com

Lördagen den 11 december är det distriktsutbildning i Jönköping. Hit är alla medlemmar gamla som nya i hela distriktet välkomna. Utbildningen startar klockan 12.00 i Vänsterpartiets lokal i Jönköping. För information om hur du hittar dit kan du kontakta distriktsordförande mikael.ekvall@ungvanster.se eller via telefon 0738392304

Lördag och söndag den 5 – 6 februari är det dags för den traditionella distriktsårskonferensen. Då väljs nya distriktsordförande och distriktsstyrelse. Här spikar vi också verksamhetsplanen för det kommande året. Det kommer också att hållas föreläsningar och intressanta workshops framförallt på lördagen. Hit är alla medlemmar i distriktet välkomna. Alla medlemmar kommer också att få en formell kallelse i brevlådan där tid och plats finns. Dessa handlingar dimper ner i den brevlåda sex veckor innan konferensen. För mer information om detta kan du kontakta distriktsordförande mikael.ekvall@ungvanster.se eller via telefon 0738392304
Information från Jönköpingsklubben.

På söndagen den 19 september går Sverige till val. Då bestäms vilken riktigt svensk politik skall vandra. Vi hoppas naturligtvis på att det blir åt vänster. Därför har Ung Vänster Jönköping tillsammans med SSU gemensam valvaka på ungdomsgården Brunnen i Jönköping. Med start klockan 19.00. Välkommen dit!

(Vänsterpartiet i Jönköping har sin valvaka på Tusen och en natt i Jönköping med start 20.00)